Goede DoelenMarkt 2018 Goede DoelenMarkt 2018

Op D.V. zaterdag 17 november 2018 wordt er weer een Goede DoelenMarkt georganiseerd in de Wingerd.
Deze overdekte markt is open van 10:00 tot 13:00 uur en wordt georganiseerd ter ondersteuning van verschillende organisaties die zijn gericht op evangelisatiewerk, ontwikkelingssamenwerking en hulpverlening. Het doel is naamsbekendheid te geven aan de stichtingen en financiële ondersteuning.

Dit jaar zijn aanwezig:
Child’s Destiny of Hope
De Blije Kei
European Christian Mission
GZB
Israel Producten Centrum
Vietman Nederland
Woord en Daad
ZOA

Wat is er te koop op de Goede DoelenMarkt?
Er is voor elk wat wils. Met de feestdagen voor de deur kunnen er originele en leuke cadeaus worden aangeschaft, iets leuks voor uzelf of om het huis gezellig te maken. Er zijn authentieke artikelen uit Kenia, India en Israël. U kunt komen snuffelen tussen de vele boeken. Verder zijn er volop (kerst)kaarten, kettingen, armbanden sjaals, home-decoratie artikelen en bakmixen.

Ook zijn er deze dag allerlei lekkernijen te koop zoals: rookworsten, kaas, appelmoes, jam en nog veel meer. Buiten op de marktkramen kunt u appels, uien en aardappels verkrijgen. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om koffie, thee of iets anders te drinken met wat lekkers erbij en bij te praten met elkaar. Tijdens het middaguur zullen er ook diverse lekkernijen verkocht worden.
Misschien bent u/jij nog nooit langs geweest op de Goede DoelenMarkt, kom eens kijken en laat u verrassen!

Van harte WELKOM!

Zendingscommissie Zendingscommissie

Zoals de apostelen de wereld ingezonden werden om aan alle mensen het Evangelie te verkondigen, zo heeft de gemeente de roeping om met dit Evangelie in de wereld te staan en zorg te dragen voor de verbreiding en voortgang daarvan (Joh. 17:18).

Vanuit deze roeping is binnen de Hervormde Gemeente van Linschoten al vele jaren een Zendingscommissie actief.

Daarbij streven wij de navolgende doelen na:

• de gemeente bewust maken van en te ondersteunen bij haar missionaire roeping
  • stimuleren van de persoonlijke en gemeentelijke voorbede voor het zendingswerk
  • de benodigde financien voor het zendingswerk bijeen te brengen

De Zendingscommissie bestaat uit de volgende leden:

Teus Kok, Oostwijk 38
 - contactpersoon kerkenraad -
tel. 419177
Hans van Butselaar, Molentocht 10, Linschoten
- voorziter -
tel. 433890
Arnoud Bosse, Waterviolier 98, Montfoort
- secretaris
tel. 795033
Cora Nap, De Jongstraat 23, Linschoten
- penningmeester -
tel. 0623030977
Caroline Binnendijk

Wilma van Butselaar

Petra van Halum

Cor Maaijen

Voor contact per email:

Deelgenotenproject 'Hart4Rwanda' Deelgenotenproject 'Hart4Rwanda'

Afgelopen periode hebben we als Zendingscommissie veel tijd gestoken in het uitzoeken van een zendingsproject waar wij ons als gemeente aan kunnen verbinden. We hebben dit in nauw contact met de GZB gedaan. Zij hebben ons hierin begeleid en geadviseerd.

We hebben besloten om ons, als deelgenoten, te verbinden aan het zendingsproject ‘Hart4Rwanda’ van Martin en Marleen ’t Hart.

Martin en Marleen komen uit Veenendaal en inmiddels zijn hun kinderen uit het huis gegaan. Deze nieuwe situatie bood hen de mogelijkheid om met de GZB in gesprek te gaan over een mogelijke uitzending, iets wat altijd al een diep verlangen is geweest. Maar met een opgroeiend gezin was dit niet mogelijk.
Martin heeft een bedrijfskundige IT-opleiding en ervaring met het inrichten van IT in een internationale omgeving. Marleen heeft in het basisonderwijs verschillende taken vervuld zoals: intern begeleider, remedial teacher en leerkracht. Zij wilden hun talenten en ervaring graag inzetten voor de kerk in het buitenland.
De GZB is samen met hen op zoek gegaan naar een plek waar Martin en Marleen de kerk kunnen ondersteunen.
Dit bleek de Anglicaanse kerk in Rwanda te zijn. De kerk in Rwanda wil graag het jeugdwerk versterken, want er zijn veel jongeren in de kerk, maar het is lastig om met hen in contact te blijven (de situatie lijkt soms veel op die in Nederland). De kerk zoekt naar nieuwe manieren om deze jongeren te bereiken en wil daarom inzetten op 'online'. Jongeren zijn ook in Rwanda vooral online te bereiken.
Hiervoor is echter wel een verbetering van de ICT-structuur nodig en daar gaat Martin zich voor inzetten. Marleen gaat het onderwijs op een aantal basisscholen in de omgeving van hun woonplek verbeteren. Hun voorlopige woonplaats is Kigali en de uitzending is afgesproken voor de periode van vier jaar.
Martin en Marleen zijn in juni 2016 uitgezonden naar Rwanda vanuit de Sionskerk in Veenendaal. Ook hebben zij een thuisfrontcommissie vanuit deze kerk.

Martin en Marleen:
Wat heeft IT met zending te maken?
Dat is meer dan u misschien denkt! De Anglicaanse kerk in Rwanda ziet IT als hun missie om de jongeren in de hoofdstad Kigali met het Evangelie te bereiken. Het is ons verlangen hen daarbij te helpen en zo in het buitenland iets te mogen betekenen in Gods Koninkrijk. Op het moment dat onze vier kinderen volwassen zijn, kruist deze IT-hulpvraag van de Anglicaanse kerk in Rwanda ons pad. Deze hulpvraag is uiteindelijk onze missie geworden.

We hopen u door middel van de nieuwsbrieven en blogs op de hoogte te houden van het werk van Martin en Marleen.

Voor meer informatie kunt u kijken op:
www.gzb.nl/hart4rwanda of www.facebook.com/hart4rwanda

Goede DoelenMarkt