Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Linschoten
 
 
Zendingscommissie Zendingscommissie

 

Zoals de apostelen de wereld ingezonden werden om aan alle mensen het Evangelie te verkondigen, zo heeft de gemeente de roeping om met dit Evangelie in de wereld te staan en zorg te dragen voor de verbreiding en voortgang daarvan (Joh. 17:18).
 

Vanuit deze roeping is binnen de Hervormde Gemeente van Linschoten al vele jaren een Zendingscommissie actief.

Daarbij streven wij de navolgende doelen na:

  • de gemeente bewust maken van en te ondersteunen bij haar missionaire roeping
  • stimuleren van de persoonlijke en gemeentelijke voorbede voor het zendingswerk
  • de benodigde financien voor het zendingswerk bijeen te brengen

De Zendingscommissie bestaat uit de volgende leden:

Teus Kok, Oostwijk 38
 - contactpersoon kerkenraad -
tel. 419177
Arnoud Bosse, Waterviolier 98, Montfoort
- secretaris - 
tel. 795033
Cora Nap, De Jongstraat 23, Linschoten
- penningmeester - 
tel. 785302

Caroline Binnendijk, Molentocht 21, Linschoten

tel. 0648832431

Hans van Butselaar, Molentocht 10, Linschoten

tel. 433890

Wilma van Butselaar, Molentocht 10, Linschoten

tel. 433890

Henk van Dijk, De Jongstraat 39, Linschoten

tel. 423367

Petra van Halum, De Duiker 78, Linschoten

tel. 409377

Cor Maaijen, Blokland 125, Montfoort

tel. 471543

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nieuw deelgenotenproject 'Hart4Rwanda' Nieuw deelgenotenproject 'Hart4Rwanda'

Afgelopen periode hebben we als Zendingscommissie veel tijd gestoken in het uitzoeken van een zendingsproject waar wij ons als gemeente aan kunnen verbinden. We hebben dit in nauw contact met de GZB gedaan. Zij hebben ons hierin begeleid en geadviseerd.

We hebben besloten om ons, als deelgenoten, te verbinden aan het zendingsproject ‘Hart4Rwanda’ van Martin en Marleen ’t Hart.

Martin en Marleen komen uit Veenendaal en inmiddels zijn hun kinderen uit het huis gegaan. Deze nieuwe situatie bood hen de mogelijkheid om met de GZB in gesprek te gaan over een mogelijke uitzending, iets wat altijd al een diep verlangen is geweest. Maar met een opgroeiend gezin was dit niet mogelijk.
Martin heeft een bedrijfskundige IT-opleiding en ervaring met het inrichten van IT in een internationale omgeving. Marleen heeft in het basisonderwijs verschillende taken vervuld zoals: intern begeleider, remedial teacher en leerkracht. Zij wilden hun talenten en ervaring graag inzetten voor de kerk in het buitenland.
De GZB is samen met hen op zoek gegaan naar een plek waar Martin en Marleen de kerk kunnen ondersteunen.
Dit bleek de Anglicaanse kerk in Rwanda te zijn. De kerk in Rwanda wil graag het jeugdwerk versterken, want er zijn veel jongeren in de kerk, maar het is lastig om met hen in contact te blijven (de situatie lijkt soms veel op die in Nederland). De kerk zoekt naar nieuwe manieren om deze jongeren te bereiken en wil daarom inzetten op 'online'. Jongeren zijn ook in Rwanda vooral online te bereiken.
Hiervoor is echter wel een verbetering van de ICT-structuur nodig en daar gaat Martin zich voor inzetten. Marleen gaat het onderwijs op een aantal basisscholen in de omgeving van hun woonplek verbeteren. Hun voorlopige woonplaats is Kigali en de uitzending is afgesproken voor de periode van vier jaar.
Martin en Marleen zijn in juni 2016 uitgezonden naar Rwanda vanuit de Sionskerk in Veenendaal. Ook hebben zij een thuisfrontcommissie vanuit deze kerk.
 
Martin en Marleen:
Wat heeft IT met zending te maken?
Dat is meer dan u misschien denkt! De Anglicaanse kerk in Rwanda ziet IT als hun missie om de jongeren in de hoofdstad Kigali met het Evangelie te bereiken. Het is ons verlangen hen daarbij te helpen en zo in het buitenland iets te mogen betekenen in Gods Koninkrijk. Op het moment dat onze vier kinderen volwassen zijn, kruist deze IT-hulpvraag van de Anglicaanse kerk in Rwanda ons pad. Deze hulpvraag is uiteindelijk onze missie geworden.

We hopen u door middel van de nieuwsbrieven en blogs op de hoogte te houden van het werk van Martin en Marleen.

Voor meer informatie kunt u kijken op:
www.gzb.nl/hart4rwanda of www.facebook.com/hart4rwanda
 

 
Deurcollecte 2017 Deurcollecte 2017

Met de zendingscommissie hebben we onderstaand project uitgekozen om in 2017 voor te gaan sparen. We willen hiervoor de deurcollectes van 2017 gebruiken. De data van de deurcollecte 2017 vinden plaats op de laatste zondag van de even maand.

Mexico: Opvangcentrum voor verslaafden

Met hulp van de GZB is in 2009 in het zuiden van Mexico een christelijk afkickcentrum opgericht: Centro Shalom. In zes jaar tijd zijn hier meer dan 400 mannen afgekickt van hun verslaving en hebben zij een nieuwe kans gekregen. 

Alcoholverslaving is volksvijand nummer één in Mexico: het heeft een negatieve impact op vele gezinnen. Veel kinderen lopen trauma’s op door verwaarlozing en mishandeling door hun ouders die alcoholverslaafd zijn. Meer dan de helft van het aantal verkeersdoden is aan alcohol gerelateerd.

Daarnaast komen veel Mexicaanse jongeren in aanraking met drugs. De kerk zag de nood en heeft daarom Centro Shalom opgericht, het eerste christelijke opvangcentrum voor verslaafden in het zuiden van Mexico.
De hulp die het centrum biedt is gebaseerd op bijbelse principes. Centro Shalom is een plek waar de liefde vertaald wordt in daden. Verslaafden krijgen een tweede kans. Centro Shalom is een plek van Hoop!

Jimmy: “Ik kom uit een gezin met veel huiselijk geweld. Mijn vader sloeg mijn moeder en ons. Ik was een lastig kind en moest op mijn zesde werken om geld te verdienen voor het gezin. Vanaf mijn 13de rookte ik wiet en begon ik te drinken, later kwam daar crack en cocaïne bij. Ik ben via via bij Centro Shalom gekomen. Mijn familie is blij dat ik hier zit en heeft hoop dat ik clean wordt. Het moeilijkste aan het afkickproces vond ik de pastorale gesprekken, waarin ik alles moest vertellen wat er in mijn leven gebeurd is. Ik hield altijd alles voor mijzelf en nu moet ik dat ineens gaan delen. Ik merk hier dat Gods liefde spreekt, niet alleen in woorden, maar ook in daden. Dat is een totaal andere ervaring dan de wereld waarin ik eerst in leefde.”
 
Vanuit de GZB zijn Machiel en Erika Kommers bij het centrum betrokken: “Door het werk in Centro Shalom krijg je meer begrip voor deze mensen en waarom ze bepaalde verkeerde keuzes hebben gemaakt. We zien hier ook meer van de gebrokenheid van de schepping. Dit komt niet alleen door ons werk, maar ook door de grote kloof tussen arm en rijk in Mexico.

Centro Shalom zorgt in eerste instantie ervoor dat mensen afkicken, maar daarnaast geven ze voorlichting en zorgen ervoor dat de kerken omzien naar deze mensen. Het mooie aan Centro Shalom is dat ze goede verslavingszorg geven, ze passen wetenschappelijke kennis toe op een christelijke basis.”

Met uw bijdrage aan Centro Shalom kunt u voor veel verslaafden en hun families een groot verschil maken. Zij krijgen een nieuwe kans in hun leven. Ook komen zij in het centrum (opnieuw) in aanraking met het evangelie. Helpt u mee? Om een verslaafde een maand lang op de te vangen is € 500 nodig.

 

 
Cartridges Cartridges

In de Wingerd kunt u uw oude postzegels en cartridges inleveren. Wilt u letten op het merk van de cartridges? Uitsluitend lege originele cartridges leveren geld op. Niet originele cartridges worden als afval beschouwd. Daarvoor ontvangen wij geen vergoeding en hiervoor worden zelfs afvalkosten in rekening gebracht.

 
 
 

Inloggen


 

Jongensclub Daniel | Meisjesclub Mirjam II
datum en tijdstip 23-11-2017 om 19:00
meer details

Tienerclub Manna
datum en tijdstip 24-11-2017 om 19:45
meer details

 
Kerkklanken Nov-Dec 2017
 
 
Live uitzendingen | archief kerkdiensten

 
 
Wat is jouw talent?

 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.